Filmbetyg

Trivia på The Exorcist

Originaltitel: The Exorcist
Genre: Skräck och Drama
Produktionsår: 1973

Ointressant men ändå intressant om The Exorcist

den 20 oktober 2006 av Brynjard
Intressant är soundtracket i Exorcisten som bl.a. innehåller en kort snutt från "Tubular Bells" av Mike Oldfield. "Tubular Bells" är egentligen ett konceptalbum som fått två hela uppföljare (1992 och 1998). Att temat dök upp i filmen ledde till att många än idag tror att Oldfield är en kompositör av skräckfilmsmusik (som t.ex. Claudio Simonetti). Men den passar som handen i handsken. Resten av musiken likaså.
den 20 oktober 2006 av Brynjard
William Peter Blatty baserade romanen på en verklig händelse som inträffade i slutet av 40-talet, Friedkin regisserade och det är nu författarens version som har visat sig här.
den 20 oktober 2006 av Brynjard
"Director's Cut" är egentligen den gamla versionen eftersom Friedkin efter eget huvud klippte bort närmare drygt 10 minuter. Detta för att dra upp tempot i filmen (till Blatty's förtret). 27 år efter att filmen blev klar är det alltså dags för "The Version You've Never Seen".
den 20 oktober 2006 av Brynjard
Visste du att "stuntmannen" till Prästen som hoppar ut genom fönstret på slutet av filmen, inte bara dog i filmen.. Han dog även på riktigt!
den 20 oktober 2006 av Brynjard
Visste du att under biopremiären av Exorcisten, så sprang mer än hälften av människorna ut ur biosalongen av skräck.