Filmbetyg

Scott Pilgrim vs. the World


Action och Äventyr från 2010
7.33 7.33 7.33 7.33 7.33 7.33 7.33 7.33 7.33 7.33
Betyg 7,3/10 (3 röster)

Fakta Originaltitel: Scott Pilgrim vs. the World
Status: Har haft premiär

Bidra till denna titel

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Trailers

Handling

Möt den charmige och arbetslöse Scott Pilgrim (Michael Cera). Den 22-årige basgitarristen i det extremt medelmåttiga garagebandet Sex Bob-omb har just mött tjejen i sina drömmar. Bokstavligen. Det enda som står mellan honom och Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) är hennes sju onda ex som är på väg för att döda honom. Den genrebrytande filmskaparen Edgar Wright berättar den fantastiska historien om en romantisk slackers resa mot ett extraliv fyllt av kärlek.

Scott Pilgrim har aldrig haft några problem med att få tjejer. Det är att bli av med dem som brukar visa sig svårt. Kärlekslivet är inte enkelt, där finns ex-flickvännen som krossade hans hjärta men nu är tillbaks i stan såväl som tonårsflörten han försökt bli av med ända sedan Ramona först uppenbarade sig för honom. Han upptäcker dock snart att hans nya flamma har det allra värsta bagaget: ett obehagligt förbund av ex-pojkvänner kontrollerar hennes kärleksliv och kommer att göra vad som helst för att göra sig av med Scott.

Då Scott kommer närmare Ramona ställs han inför ett galleri av ondsinta skurkar från hennes förflutna – från ökända skejtare till rockstjärneveganer och läskigt identiska tvillingar. Och om han hoppas att vinna hennes sanna kärlek måste han förinta dem alla innan det blir game over.

22-årige kanadensaren Michael Cera slog igenom i den kultförklarade TV-serien ”Arrested Development” 2003 och medverkade sedan i komedin ”Supersugen” innan han fick sitt breda genombrott som Paulie Bleeker i ”Juno” 2007. Mary Elizabeth Winstead har ett skräckfyllt förflutet med sitt namn på rollistan i bland annat Quentin Tarantinos ”Death Proof”, ”Final Destination 3” och ”The Ring 2”. Bland övriga medverkande syns även Anna Kendrick som nyligen gjort succé som det unga stjärnskottet vars nytänkande riskerar George Clooneys jobb och livsstil i filmen ”Up in the Air”, en roll som hon har Oscar®nominerats för.

Medverkande (10)

Skådespelare

Alison Pill Alison Pill
Anna Kendrick  Anna Kendrick
Brandon Routh Brandon Routh
Chris Evans  Chris Evans
Jason Schwartzman Jason Schwartzman
Kieran Culkin Kieran Culkin
Mark Webber  Mark Webber
Mary Elizabeth Winstead Mary Elizabeth Winstead
Michael Cera Michael Cera

Regissör

Edgar Wright Edgar Wright

Fakta

Grupper

Superhjältar

Produktionsbolag

Universal Pictures

Extern länk

IMDb

Kommentarer (1)

2Stroke - 14:e mars 2011
Började kolla på den här igår, men var så trött så jag gav upp efter ett tag. Väldigt konstig film än så länge :)

Senaste rösterna

8 av 10 - 8:e januari 2012 av hjalmar41
7 av 10 - 12:e augusti 2011 av ChristerF
7 av 10 - 18:e november 2010 av Kenzilla