Filmbetyg

The Expendables


Action och Äventyr från 2010
5.50 5.50 5.50 5.50 5.50 5.50 5.50 5.50 5.50 5.50
Betyg 5,5/10 (2 röster)

Fakta Originaltitel: The Expendables
Status: Har haft premiär

Bidra till denna titel

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Trailers

Handling

THE EXPENDABLES är en hård action/thriller om en grupp legosoldater anställda för att infiltrera ett sydamerikanskt land och störta dess hänsynslösa diktator.
När uppdraget börjar inser männen att allt inte är vad det verkar vara, och dom är fast i nät av svek och förräderi.
Deras uppdrag försvåras och med ett oskyldigt liv i fara, står dom inför en ännu tuffare utmaning som hotar att splittra deras sammansvetsade gäng.

Barney Ross (Sylvester Stallone) har inget att förlora, han är orädd och utan känslor, han är ledaren och strategen i detta sammansvetsade gäng. Det enda han har är hans pickup, hans flygplan och hans team av lojala krigare. Teamet bakom honom består av Lee Christmas (Jason Statham), fd SAS och expert med knivar, Yin Yang (Jet Li), en mästare på närstrid, Hale Caesar (Terry Crews), som har känt Barney i tio år och är specialist med gevär, Toll Road (Randy Couture), en skicklig bombexpert och anses vara hjärnan i gruppen, och Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), ett krigsveteran och prickskytt som kämpar mot sina egna demoner.

När den mystiska kyrkan ger Barney ett jobb ingen annan skulle ta, tar Barney och hans team det som verkar vara ett rutinuppdrag: störta General Gaza (David Zayas), den mordiska diktatorn på den lilla ön Vilena och avsluta år av död och förstörelse som drabbat befolkningen. På ett spaningsuppdrag på Vilena, träffar Barney och Christmas sin kontakt Sandra (Giselle Itie), en lokal frihetskämpe med en mörk hemlighet. De upptäcker också vem deras sanna fiende är: fd CIA-agent James Monroe (Eric Roberts) och hans hantlangare Paine (Steve Austin).
När något går fruktansvärt fel, tvingas Barney och Christmas lämna Sandra kvar, vilket innebär hennes dödsdom.
Plågad av sitt misstag, övertygar Barney teamet att återvända till Vilena för att rädda gisslan och avsluta jobbet han påbörjade... och för att kanske rädda en själ: hans egen

Medverkande (12)

Skådespelare

Arnold Schwarzenegger Arnold Schwarzenegger
Bruce Willis Bruce Willis
Danny Trejo Danny Trejo
David Zayas David Zayas
Dolph Lundgren Dolph Lundgren
Eric Roberts  Eric Roberts
Jason Statham Jason Statham
Jet Li Jet Li
Mickey Rourke Mickey Rourke
Steve Austin  Steve Austin
Sylvester Stallone Sylvester Stallone
Terry Crews  Terry Crews

Fakta

Produktionsbolag

Millenium Films

Extern länk

IMDb

Senaste rösterna

7 av 10 - 8:e januari 2012 av hjalmar41
4 av 10 - 18:e september 2010 av Kenzilla