Filmbetyg

Lyxfällan


TV-Program och Realityserie från 2006
5.33 5.33 5.33 5.33 5.33 5.33 5.33 5.33 5.33 5.33
Betyg 5,3/10 (3 röster)

Fakta Originaltitel: Lyxfällan
Status: Har haft premiär

Bidra till denna titel

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Handling

Lyxfällan är programmet för alla som satt lite för mycket guldkant på tillvaron och behöver rätta munnen efter matsäcken. För alla familjer som blåser stålarna redan i början av månaden och som inte har koll på var de tar vägen.

I Lyxfällan möter vi familjer som brottas med övertrasserade kreditkort, för många och för dyra båtar eller bilar eller hus som måste renoveras eller bara alltför lyxiga vanor.

Men Lyxfällans två professionella rådgivare, Mathias och Charlie, vet hur man drar åt svångremmen och tar tillbaka kontrollen över skenande kostnader. Mathias Andersson är 37 år och ekonomisk konsult. Han hjälper ett antal kända artister och skådespelare att hålla i gagerna och bromsa det värsta rock ’n’ roll-slöseriet. Charlie Söderberg är VD för Balansekonomi som utbildar och föreläser om hur vi skapar balans i livet, så att vi inte lägger all tid på att tjäna pengar utan även har tid att njuta av dem.

Charlie och Mathias första steg är att vända ut och in på familjens plånbok. De granskar varje räkning och minsta utgift. Sedan faller domen från ekonomerna. Sälj bilen! Dra ned temperaturen i huset! Börja pensionsspara! Sluta spontanshoppa, börja storhandla!

Lyckas Charlie och Mathias med sitt uppdrag kan familjen lämna både lyxfällan och oron för vardagsekonomin bakom sig och istället se fram mot en både rikare och lyckligare tillvaro.

Medverkande (2)

Programledare

Charlie Söderberg Charlie Söderberg
Mathias Andersson Mathias Andersson

Fakta

Produktionsbolag

TV3 Sverige

Senaste rösterna

5 av 10 - 1:e september 2010 av SkådespelarePostman
5 av 10 - 26:e april 2010 av RunLevelZero
6 av 10 - 15:e april 2010 av RegissörAknot