Filmbetyg

The Pacific


TV-Serie och Krig från 2010
7.00 7.00 7.00 7.00 7.00 7.00 7.00 7.00 7.00 7.00
Betyg 7/10 (3 röster)

Fakta Originaltitel: The Pacific
Status: Har haft premiär
Streamas på: HBO
Säsonger: 1

Bidra till denna titel

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Trailers

Handling

I ”Band of Brothers” fick vi följa ett kompani soldater i andra världskrigets Europa. Serien blev enormt populär och belönades med tv-världens finaste priser. Nu följer Steven Spielberg och Tom Hanks upp succén med ”Pacific”, som liksom föregångaren handlar om ett antal amerikanska soldater, men är inriktad på den del av andra världskriget som utspelades inte i Europa utan i Stilla havet.

”Pacific” är en av de mest påkostade tv-serier som gjorts – varje avsnitt har kostat 20 miljoner dollar – och är till stor del baserad på tre verkliga soldaters berättelser. I tio avsnitt får vi följa marinsoldaterna Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) och John Basilone (Jon Seda) under dramatiska strider på klassiska platser som Guadalcanal och Iwo Jima, och fram till de allierades seger. Serien inleds direkt efter japanernas attack på Pearl Harbor och vi delar sedan soldaternas vardag, bestående av allt från hård krigföring till kärleksäventyr. Robert, Eugene och John hamnar alla i första marindivisionen, “The Old Breed”, och därför kommer deras vägar att korsas vid ett par tillfällen under seriens lopp. De är identiska med tre marinsoldater ur verkliga livet. Två av dem har skrivit böcker om de traumatiska krigsåren: “With the Old Breed” är författad av Eugene Sledge och “Helmet for My Pillow” av Robert Leckie. Sergeant John Basilone, vars föräldrar var italienska immigranter, blev berömd som den enda marinsoldat som fick kårens två finaste medaljer under andra världskriget: Navy Cross och Medal of Honor, den senare för hans insats i slaget vid Guadalcanal.

Medverkande (9)

Skådespelare

Brendan Fletcher  Brendan Fletcher
James Badge Dale James Badge Dale
Joseph Mazzello Joseph Mazzello
Joshua Biton Joshua Biton
Toby Leonard Moore Toby Leonard Moore

Regissör

Carl Franklin Carl Franklin
Jeremy Podeswa Jeremy Podeswa

Producent

Steven Spielberg Steven Spielberg
Tom Hanks Tom Hanks

Medlemsinnehåll

Trivia

2010-04-01
Varje avsnitt av "Pacific" har kostat 20 miljoner dollar vilket gör serien till tidernas dyraste.

Fakta

Fler genrer

Drama

Nyckelord

WWII Japan Asien Armé US Navy

Streamingtjänst

Den här titeln strömmas på HBO

Produktionsbolag

CANAL+

Extern länk

IMDb

Kommentarer (1)

2Stroke - 27:e april 2010
Har tittat på tre avsnitt nu och det är riktigt bra. Det var ett tag sedan man såg den här typen av film. Ska varva lite med Rädda Menige Ryan :)

Senaste rösterna

8 av 10 - 6:e juni 2011 av Krukvaext
6 av 10 - 27:e april 2010 av RunLevelZero
7 av 10 - 27:e april 2010 av 2Stroke