Filmbetyg

The Shadow Dancer


Komedi och Drama från 2005
5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00
Betyg 5/10 (1 röster)

Fakta Originaltitel: The Shadow Dancer
Status: Har haft premiär

Bidra till denna titel

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Handling

Jeremy Taylor (Joshua Jackson) är en ung ambitiös bokförläggare med egna författardrömmar. När han skickas till Italien för att hitta den mytomspunna författaren Weldon Parish (Harvey Keitel) och förhoppningsvis få kontrakt på hans kommande bok möter han sitt livs utmaning. I en av Weldon Parish döttrar möter han även sitt livs stora kärlek.

Under de tjugo år som förflutit sedan han publicerade sitt magnumopus ”Skuggdansaren” har den store amerikanske författaren Weldon Parish dragit sig tillbaka och isolerat sig i en liten by i Toscana på den italienska landsbygden. Weldon, som under sin tid utanför rampljuset blivit en levande legend, spenderar sin tid med vänner, vin, hästar och sina tre döttrar. Samt att med alla tänkbara medel jaga bort nyfikna journalister och publicister på jakt efter nästa stora bästsäljare.

Medverkande (6)

Skådespelare

Claire Forlani Claire Forlani
Giancarlo Giannini Giancarlo Giannini
Harvey Keitel Harvey Keitel
John Rhys-Davies John Rhys-Davies
Joshua Jackson Joshua Jackson

Regissör

Brad Mirman Brad Mirman

Medlemsinnehåll

Bildgalleri

Bildgalleri (3)

Fakta

Produktionsbolag

Istituto Luce

Extern länk

IMDb

Kommentarer (1)

bribru - 22:e mars 2007
Det enda som fick mitt hjärta varmt var den mysiga, pittoreska toscanska byn. En film fylld med klyshor behöver nödvändigtvis inte vara en dålig film, men den här filmen kändes aldrig riktigt äkta. Skådespelarna kändes ojämna. Harvey Keitel kan möjligen få godkänt, men Claire Forlani och Joshua Jackson hade jag gärna bytt ut! Nära på att jag inte stod ut filmen igenom.

Senaste rösterna

5 av 10 - 22:e mars 2007 av bribru