Filmbetyg

Mirja Turestedt

Skådespelare, Sverige

* Född söndagen den 24 september 1972 (51 år)

Biografi som skådespelare

Mirja Turestedt är uppvuxen i Malmö och Göteborg. Hon gick ut Teaterhögskolan 2002 och fick därefter huvudrollen i ”Pepparrotslandet”, en TV-film för SVT vilken regisserades av Linus Tunström.

Mirja spelar den kvinnliga huvudrollen i långfilmen "Sommaren med Göran - En midsommarnattskomedi" i regi av Staffan Lindberg samt som polisen Monica Figuerola i "Luftslottet som sprängdes" i regi av Daniel Alfredson baserad på Stieg Larssons bok med samma namn.

Vi har även sett Mirja Turestedt i filmer som publiksuccén ”Arn – Tempelriddaren” som Arns mor Sigrid, ”Les Grandes Personnes”, ”Lejontämjaren” och ”En sång för Martin”.

Mirja har även medverkat i en rad TV-produktioner som bla den Emmy-belönade SVT-produktionen ”Sanningen om Marika” samt i TV-serierna ”Labyrint” och ”Oskyldigt dömd” som båda visades på TV4.

På teaterscenen har vi bland annat sett henne i huvudrollen i den kritikerrosade föreställningen ”Vi har suttit på Molières stol” 2005, som även visades som TV-teater och publik- och kritikersuccén ”En herrgårdssägen”, vilken hade premiär på Västanå Teater 2007, sant turnérade med Riksteatern under 2008.

Bidra till denna person

Du får poäng för allt och kan bli en filmstjärna på Filmbetyg.

Titlar som skådespelare (2)

Luftslottet som sprängdes


Thriller från 2009

Sommaren med Göran


Komedi & Romantik från 2009