Filmbetyg

Kommande filmer, Nordisk Film.

23 december 2006 kl. 12:27 - Övrigt

Kommande biofilmer under 2007 från Nordisk Film.
Med reservation för eventuella ändringar.

Parfymen: Berättelsen om en mördare
26 januari 2007
Baserad på Patrick Süskinds roman från 1985 med samma titel. Jean-Baptiste Grenouille kommer till världen i Paris fattigkvarter 1744 och växer upp i ett fattighus. Han har fötts med ett fantastiskt luktsinne som gör att han t o m i den stinkande storstaden kan följa en människa på flera kilometers avstånd. Han använder sin gåva för att skapa världens finaste parfymer, men är samtidigt besatt av att skapa den ultimata doften… Regi: Tom Tykwer. Manus: Andrew Birkin, Bernd Eichinger & Tom Tykwer. I rollerna: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood m fl.

Children of Men
9 februari 2007
Filmen är baserad på en bok av P D James, och utspelar sig år 2027 i en kaotisk värld där hopplöshet och uppgivenhet råder. Kvinnorna har oförklarligen förlorat förmågan att bli gravida och inget barn har fötts på 18 år. Men plötsligt dyker en ung gravid kvinna upp och en f d aktivist får i uppdrag att föra henne till en säker tillflyktsort. De måste ta sig från London till sydkusten genom ett England som mest liknar en krigszon. Regi: Alfonso Cuarón. I rollern: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Claire-Hope Ashitey m fl.

Hannibal - upptakten: Ondskan vaknar
16 februari 2007
Baserad på Thomas Harris kommande bok om den unge Hannibal Lecter. Berättelsen börjar i Litauen under andra världskriget efter att Hannibals föräldrar dött. Vi får följa hans uppväxt och de händelser som formade honom, fram till att han tillfångatas av FBI-agenten Will Graham. Regi: Peter Webber. Manus: Thomas Harris. I rollerna: Gaspard Ulliel, Gong Li, Helena Lia Tachovska, Rhys Ifans m fl.

Den innersta kretsen
2 mars 2007
Edward Wilson är en ung man med hög moral och medlem i Skull and Bones, Yaleuniversitetets hemliga och prestigefulla förening. Han värdesätter ära och diskretion, egenskaper som gör att han blir rekryterad till den nystartade Central Intelligence Agency – CIA. Det är mitt under det kalla kriget och andan på CIA är genomsyrad av paranoia och misstänksamhet. Edwards höga ideal börjar luckras upp. Regi. Robert De Niro. Manus: Eric Roth. I rollerna: Matt Damon, Angelina Jolie, Alec Baldwin, Billy Crudup, Michael Gambon, William Hurt, Joe Pesci, John Turturro, Robert De Niro m fl.

Miss Potter
16 mars 2007
Beatrix Potter, en av Englands mest kända författare, levde mellan 1866-1943. Hon var en modig fritänkande kvinna som kämpade hårt mot dåtidens alla konventioner. Mot alla odds lyckades hon i det manschauvinistiska viktorianska England göra succé som författare och illustratör till de klassiska barnböckerna om Pelle Kanin. Sitt privatliv var Beatrix Potter mycket förtegen om. "Miss Potter" har inspirerats av Beatrix Potters liv och hennes tragiska kärlekshistoria med sin förläggare Norman Warne. Regi: Chris Noonan. I rollerna. Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson m fl.

Beck - I guds namn
23 mars 2007
En paparazzifotograf blir brutalt mördad i Stockholm. Hans lägenhet är genomsökt och dator och fotoutrustning är borta. Beck söker ett motiv. Hade fotografen tagit integritetskränkande bilder? Ville någon hämnas? Man hittar två pennor och ett tomt block som tillhörde fotografen. En av pennorna visar sig innehålla ett USB-minne fullt av foton. Beck går igenom alla bilder och försöker hitta någon ledtråd till mordet. Oberg reagerar plötsligt starkt på en speciell på en bild som hon gömmer undan utan att någon märker det. Vad är det Oberg egentligen vet om personerna på bilden? Och varför säger hon ingenting till Beck? "Beck – I guds namn" är en samproduktion mellan Nordisk Film, Filmlance, TV4, ZDF och TV2 Norge. Regi: Kjell Sundvall. I rollerna: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon, Ingvar Hirdwall, Peter Hüttner, Ing-Marie Carlsson och Måns Nathanaelson

T.M.N.T.
30 mars 2007
Våra gröna vänner Donatello, Leonardo, Michelangelo och Rafael är tillbaka på vita duken! Sist vi såg dem hade de besegrat sin ärkenemesis Shredder. Nu när vi träffar dem igen har de glidit ifrån varandra. Men när hela staden New Yorks existens hotas av en armé av uråldriga monster under ledning av en galen industriman måste Turtles ninjamästare Splinter förena den gröna kvartetten igen. Manus är skrivet av Teenage Mutant Ninja Turtles skapare Kevin Eastman och Peter Laird. Regi: Kevin Munroe.

Den brokiga vävnaden
Mars 2007
"Den brokiga vävnaden" utspelar sig under 1920-talet och är baserad på Somerset Maughams roman med samma titel. Filmen handlar om ett ungt par som gift sig av helt fel orsaker. Hon är en rastlös överklasskvinna och han är en läkare ur medelklassen. De flyttar till Shanghai där hon blir kär i en annan. När maken får vetskap om hennes affär tackar han som hämnd ja till ett uppdrag i en avlägsen kinesisk by där en koleraepidemi härjar, och tar henne med sig. Det blir en resa som får dem att upptäcka sanningen om kärleken och livet. Regi: John Curran. I rollerna: Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber.

Goya's Ghosts
April 2007
Året är 1792 i Spanien. Mitt i franska revolutionens kaos blir den berömde konstnären Francisco Goya indragen i den spanska inkvisitionen när hans vackra unga musa Inés anklagas för kätteri och ställs inför rätta. Goya måste be sin gamle vän Lorenzo att skona hennes liv. Lorenzo är en maktlysten munk som går i täten för inkvisitionens återinförande. Inés fängslas, torteras och lämnas att förgås i fängelsehålorna, och Lorenzo bannlyses till slut av den spanska kyrkan. Tjugo år går och Goya är på höjden av sitt skapande, men han har blivit döv och smått galen. De tre möts igen när fransmännen avskaffar inkvisitionen och alla fångar friges. Lorenzo blir Napoleons chefsåklagare mot hans tidigare bundsförvanter i Spanien. Regi: Milos Forman. Manus Jean-Claude Carrière & Milos Forman. I rollerna: Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Randy Quaid m fl.

Bluffen
April 2007
Komedi/drama. USA 2006.
"Bluffen" är den sanna historien om Clifford Irving som i början av 70-talet gjorde stor skandal när det upptäcktes att den biografi han skrivit om den mytomspunne industrimannen Howard Hughes var helt och hållet uppdiktad. Regi: Lasse Hallström. I rollerna: Richard Gere, Alfred Molina, Hope Davis, Marcia Gay Hayden, Stanley Tucci m fl.

Messengers
Juli 2007
Familjen Solomon bestämmer sig för att flytta från Chicago för att ge sin rebelliska tonårsdotter en lugnare uppväxt. De slår sig ner på en nedgången solrosfarm i North Dakota och allt är frid och fröjd. Men samtidigt som renoveringen av farmen fortskrider så börjar pappan i familjen visa tecken på personlighetsförändring och en olycksbådande stämning sprider sig över en den lilla farmen. Familjen börjar splittras av misstänksamhet, lögner, svek och ondska. Regi: Oxide Pang Chun & Danny Pang. I rollerna: John Corbett, Graham Bell, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller, Kristen Stewart m fl.

Den man älskar
Augusti 2007
Lena har undkommit sitt våldsamma äktenskap med Hannes. Hon är lycklig igen; hon har ett nytt jobb och hon lever med sin nye man Alf. Medan Lena har byggt upp ett nytt liv har Hannes gått i terapi i fängelset och lärt sig förstå sitt våldsamma beteende. När han blir villkorligt frigiven är han fast besluten att aldrig mer träffa Lena. Men ett slumpmässigt möte leder till ett känslomässigt kaos för Lena och Hannes. Lena kan se att han har förändrats men ingen annan - vare sig bästa väninnan eller kvinnojouren som hjälpt henne under de svåra åren - vill tro på att Hannes är en ny, bättre människa. Samtidigt kan Alf bara se på hur Lena, som han burit på sina händer, dras till Hannes som gjort henne så mycket ont. Regi: Åke Sandgren. Manus: Kim Fupz Aakeson. I rollerna: Sofia Ledarp, Jonas Karlsson, Rolf Lassgård, Camilla Larsson m fl.

Varsel
Augusti 2007
Sandra Bullock spelar en hemmafru vars man omkommer i en bilolycka. När han plötsligt står framför henne nästa dag livs levande så förstår hon att gårdagens händelser var ett varsel. Hon gör allt som står i hennes makt för att undvika tragedin. Regi: Mennan Yapo. I rollerna: Sandra Bullock, Julian McMahon, Nia Long, Amber Valetta m fl.

Svarta nejlikan
14 september 2007
"Svarta nejlikan" är ett gripande drama inspelat på plats i Chile baserat på den svenske ambassadören Harald Edelstams liv och hans kamp för att hjälpa flyktingar i Chile under militärkuppen 1973. 1972 tillträder Harald Edelstam sin post som Sveriges ambassadör i Chile. Han tar öppet ställning för den folkvalde socialistiske presidenten Salvador Allende och engagerar sig i flera av landets sociala projekt. Men en dag förändras allt. Militären, under ledning av Augusto Pinochet, störtar Allende och inleder en blodig klappjakt på sina politiska motståndare. Hundratals aktivister förs till Nationalstadion i Santiago, där de torteras och avrättas. Med risk för sitt eget liv utnyttjar Edelstam sina diplomatiska befogenheter till bristningsgränsen och utfärdar politisk asyl till hotade aktivister. Men den kontroversielle diplomaten spelar ett högt spel. Mitt i kaoset inleder Edelstam också en kärleksrelation med den unga aktivisten Consuelo. Regi: Ulf Hultberg. Manus: Bob Foss. I rollerna: Michael Nyquist, Lisa Werlinder, Kate del Castillo, Carsten Norgaard, Lumi Cavazos, Daniel Giménez Cacho m fl.

Den gyllene blommans förbannelse
September 2007
Filmen utspelas i Kina i början av 900-talet under Tangdynastins sista år. Det är dagen före Chong Yang-festivalen och det kejserliga palatset fylls med gyllene blommor. Men bakom den vackra fasaden utspelas en maktkamp mellan kejsaren, hans tre söner och kejsarinnan. Förräderi, svek och passion ställer make mot maka och far mot söner. Regi: Zang Yimou. I rollerna: Jay Chou, Chow Yun-Fat, Gong Li m fl.

Den döda flickan
Oktober 2007
"Den döda flickan" är fem filmer i en. Vi får följa fem olika kvinnor som till en början inte verkar ha någon koppling till varandra. Men snart blir det klart att de har en gemensam nämnare – en död flicka som hittats på ett öde fält i Los Angeles utkanter, förmodligen är hon ett offer för en seriemördare... Regi: Karen Moncrieff. I rollerna: Toni Collette, Brittany Murphy, Marcia Gay Hayden, James Franco, Josh Brolin, Rose Byrne, Mary Beth Hurt, Piper Laurie, Giovanni Ribisi m fl.

The Girls' Guide to Hunting & Fishing
November 2007
En ung förläggare på Manhattan får en annan syn på det romantiska spelet efter att en äldre inflytelserik man blivit attraherad av henne. Regi: Marc Klein. Manus: Melissa Banks (som skrivit boken med samma titel).I rollerna: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin m fl.

Källa: Nordisk Film

Fler nyheter

Svensk Filmindustri (SF) och Tre Vänner går ihop


4 september 2013, kl 09:12 - Övrigt Svensk Filmindustri (SF) förvärvar Tre Vänner. I anslutning till förvärvet tillträder Tre Vänners vd Jonas Fors den 1 oktober som ny vd för SF. SF har ingått avtal om att förvärva...

Dexter och Strike Back tillbaka på C More i sommar


13 juni 2013, kl 14:42 - Serier Den älskvärde seriemördaren "Dexter" upplever seriens sista säsong på C More i juli. Då är också nyhetsteamet i The Newsroom tillbaka i säsong två av Aaron Sorkins...

J.J. Abrams äventyrsserie Revolution till C More i sommar


11 juni 2013, kl 13:34 - Serier Hur skulle mänskligheten klara sig om all jordens elektricitet försvann? Svaret finns i Eric ”Supernatural” Kripkes och J.J. Abrams äventyrsserie Revolution, som som gjort succé i USA och...

Svinalängorna – svenskt bidrag till 2011 års Oscarsnominering


7 september 2011, kl 12:35 - Film Svenska Filminstitutet har utsett Pernilla Augusts "Svinalängorna" till Sveriges Oscarsbidrag. SVINALÄNGORNA, som är Pernilla Augusts debut som långfilmsregissör,...

Snabba Cash 2 påbörjar snart inspelningarna


19 augusti 2011, kl 14:12 - Film Succécasten från "Snabba Cash" - Joel Kinnaman, Matias Varela, Dragomir Mrsic och Fares Fares - återförenas i uppföljaren. Nu i dagarna startar inspelningen av...

Trion bakom biosuccén I rymden finns inga känslor filmar igen


11 juli 2011, kl 13:34 - Film Idag, den 11 juli, är det inspelningsstart för dramakomedin BITCHKRAM av gänget bakom succéfilmen ”I rymden finns inga känslor”. I huvudrollerna ser vi Linda Molin som slog igenom för...

Twilight regissör kommer till Sverige för att spela in Skandinavisk stor film, med hyllade Noomi Rapace och Ola Rapace i huvudro


29 juni 2011, kl 10:25 - Övrigt Twilight-regissören Catherine Hardwicke kommer att regissera filmen om en av Sveriges mest omskrivna och skandalomsusade kärlekspar; Anita Lindblom och Bosse Högberg. Den hyllade och...

Bard i The Hobbit spelas av Luke Evans


17 juni 2011, kl 06:30 - Skådespelare Nu är alltså Luke Evans klar i Peter Jackson kommande "The Hobbit: There and Back Again". Rollen han ska gestalta är Bard the Grim - som är en mycket...

TV-serien Falling Skies till Sverige


10 juni 2011, kl 19:47 - Serier "Falling Skies", den nya dramaserien från DreamWorks Television, TNT Productions och verkställande producenten Steven Spielberg, får svensk tv-premiär på CANAL+ 24 augusti. Vi...

Trollhunter blir nu Hollywood-version


10 juni 2011, kl 19:23 - Film Norska "Trolljägaren" som fått fina recensioner och hyllats på bland annat filmfestivalen Fantastic Fest - blir snart, inte helt oväntat, en amerikansk version och...

Elysium får draghjälp av Diego Luna


10 juni 2011, kl 06:56 - Film Diego Luna är klar för en roll i "Elysium". Filmen kommer att regisseras av Neill Blomkamp - och andra kända namn är Matt Damon,...

Brädspelet RISK blir film


10 juni 2011, kl 06:30 - Film Manusförfattaren John Hlavin har tillsatts från Sony Pictures att göra långfilm av det populära brädspelet "RISK". Enligt Deadline Hollywood är RISK skapat av den franska...

True Blood Säsong Fyra


9 juni 2011, kl 14:43 - Serier Snart är det dags för säsong fyra av sedvanligt blodiga, sexiga, spännande och roliga "True Blood" från HBO. Alexander Skarsgård fortsätter att charma tittarna som...

Jo Nesbøs HUVUDJÄGARNA spänger alla förväntningar


24 maj 2011, kl 11:36 - Film Jo Nesbøs HUVUDJÄGARNA spänger alla förväntningar försäljningsmässigt och är nu såld till 30 länder ! En fyra minuter lång promo under filmfestivalen i Berlin var nog för att flera...

Dark of the Moon öppnar Moskvas filmfestival


24 maj 2011, kl 11:26 - Film Igår tillkännagav Paramount Pictures, Central Partnership och Moskvas internationella filmfestival att "Transformers: The Dark of the Moon", regisserad av Michael Bay,...

Svenska framgångar på filmfestivaler


17 maj 2011, kl 07:32 - Övrigt April har varit en bra månad för svensk film internationellt. Flera filmer har hyllats på filmfestivaler runt om i världen. Mest uppmärksamhet har Lisa Aschans film Apflickornas pris på Tribeca...

Två nykomlingar gör Skatan-gänget sällskap


5 maj 2011, kl 13:06 - Skådespelare Inspelningen av långfilmen "Kvarteret Skatan" börjar 11 maj på Gotland. I filmen får det tidigare Skatan-gänget Johan Glans (Magnus), Vanna Rosenberg (Frida), David Batra (Ulf), Rachel...

Huvudrollerna till Camilla Läckbergs Fjällbackamorden klara


5 maj 2011, kl 10:22 - Övrigt Claudia Galli och Richard Ulfsäter spelar huvudrollerna i den internationella filmsatsningen Fjällbackamorden baserad på karaktärerna i Camilla Läckbergs bästsäljande...

Inspelningsstart av Kvarteret Skatan


29 april 2011, kl 11:25 - Film Den 11 maj startar inspelningen av långfilmen "Kvarteret skatan Reser till Laholm" på Gotland. För regin står Mikael Syrén, som även regisserade tv-serien...

Arnold Schwarzenegger tillbaka som Terminator!


27 april 2011, kl 07:21 - Skådespelare 63-åriga Arnold Schwarzenegger kommer tillbaka som robot i "Terminator 5". Nyheten har precis kommit och det ska vara regissören Justin Lin's hårda...

Mireille Enos mot Brad Pitt i Forsters World War Z


26 april 2011, kl 07:24 - Film Mireille Enos är klar för en roll i Marc Forster kommande zombiefilm och filmatisering "World War Z". Mireille är tidigare känd från TV-serier som...

Beckinsale erbjuden roll i remake av Total Recall


21 april 2011, kl 06:45 - Skådespelare Londonboende 37-åriga brittiska Kate Beckinsale är nu erbjuden en roll i kommande remaken av 90-talsklassikern "Total Recall". I originalet ("[17184:Total...

Alla nyheter